18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

İlçemizde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Andırın Ortaokulu bahçesindeki Atatürk anıtına, İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı makamlarının çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Andırın Şehit Tacettin Çeribaş Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan program Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonunda devam etti.

Okulun Müdür Yarımcısı Selçuk Er, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Çanakkale’nin Anadolu’nun bağrından kopup gelen nice ana kuzularının toprağa düşüp göğe yükseldiği, adeta bayraklaşan yer olduğunu söyledi.

Yahya Çavuşların kahramanca savaştığı, Koca Seyit’in yalnız bir top mermisini değil, bir milletin kaderinin sırtlandığı yerin de Çanakkale olduğunu vurgulayan Er, şunları kaydetti:

“O gün vatan onlardan canlarını istedi, seve seve gittiler ve geri dönmediler. Şehit oldular, gazi oldular o gün adeta canlarını toprağa ektiler, kanlarıyla suladılar. Gün gelir vatan yine bizden canımızı isterse seve seve gideriz. Belki cansız bedenimiz toprağa düşer, belki toprak oluruz. En sevdiğimiz şey, vatan oluruz.”

Savaşın tarihsel gelişimini anlatan video gösterimi, okunan şiirler ve Çanakkale konulu tiyatro gösteriminin   ile program İlçemiz Yeşilova Mahallesi Şehit  Adem Seyfioğlu Çok Programlı Anadolu lisesinde devam etti. Burada ki programda Çanakkale Konulu şiir ve  tiyatro gösterimlerinin ardından Çanakkale Resim sergisi açılışı yapıldı.

Resim sergisinin gezilmesinin ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle cephede askere dağıtılan üzüm hoşafı, yarım ekmek ve su’dan oluşan ‘Ecdat Aşı’nı ikram etti.

Program Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans salonunda 18 Mart Şehitlerini Anma gününe ilişkin  saat 19:00’da başlayan ‘Çanakkale 1915’ adlı video gösterimi ile son buldu.

Törene, Kaymakam Mustafa Maslak, Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, Belediye Başkanı Baki Tezcan, Hakim Serdar Tuna, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Örgütleri, Şehit yakınları ve Gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Mansur ÖKSÜZ