23 Nisan büyük bir coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle okullarda düzenlenen etkinlikler, şölene dönüşürken, programa katılan öğrencilerde gönüllerince eğlendiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, Atatürk Ortaokulu Bahçesindeki Atatürk Büstüne Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini sundu. Olumsuz hava şartları nedeniyle Pazartesi günü kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Andırın’da gerçekleştirilen tören renkli görüntülere sahne oldu.

Tufanpaşa İlkokulu bahçesinde saat 09:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün önem ve anlamını belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Emre Kıyıkçı şunları söyledi. “97 yıl önce bu gün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan, ilk milli meclisi olan Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür bugün. 23 Nisan 1920’de vatanın her yerinden gelen temsilcilerle Türkiye Büyük Millet Meclisi Ankara’da açıldı. Bu meclis önemli kararlara imza atarak, yurdumuzun işgalden kurtarılmasında önemli görevler üstlenmiştir. İşte Türk Milleti için bu kadar önemli olan 23 Nisan tarihi, Atatürk tarafından Türk çocuklarına bayram olarak hediye edilmiştir. 1979 yılından itibaren de dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan’ımızı tüm dünya çocukları ile kutluyoruz.” Konuşmanın ardından öğrencilerin günle ilgili şiirleri okumalarından sonra, Mehmet Ali Zengin Anaokulu Şirinler ve Kelebekler sınıfı ve Tufanapaşa İlkokulu öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundular.

Okul bahçesinde öğrencilerin sunduğu, Oratoryo, Meclis’in Kuruluşu, Çuvalla Koşma yarışması, Yumurta yarışması, Balon patlatma, Halat çekme gibi etkinliği başarıyla sunan öğrenciler, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşarken, izleyicilerden de büyük beğeni topladılar.

Törene, Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı Baki Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Sedat Yalçın, İlçe Emniyet Amiri Emre Beşik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.