ANDIRIN BELEDİYESİNDEN; BUGÜNDEN GELECEĞE MİRAS, 15 BİN FİDAN DİKİMİ

Andırın Belediyesi yeşil alan uygulamaları kapsamında başta refüjler olmak üzere park ve piknik alanlarının yanı sıra ihtiyaç duyulan yerleri ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.
Andırın Belediyesi ilçe genelinde yürüttüğü ağaçlandırma çalışmaları ile Andırın Belediyesi Şehitler Köprüsü, üç oluk mevkii, Çınargeçidi, Boğasak mevkii, çevre yolunda toplamda 15 bin adet Ağaç dikim çalışması yapıyor. Dikimi yapılan ağaçların çeşitleri ise şöyle: Ihlamur, Taflan, Fıstık Çamı, Mavi Selvi, Şimşir, Kara Ardıç, Piramit Selvi, Andız, Süs Eriği, Kamalak, Mezla, Defne ve Top Akasya ağaçlarından oluşuyor.
Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan yaptığı açıklamada “Andırın Belediyesi olarak yaklaşık 2 yıl önce başlattığımız ilçe merkezinde ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizin ilçe merkezindeki kaldırım ve yol çalışmasının tamamlanmasının ardından kaldırım ve orta refüjler ile birlikte başlayan ağaçlandırma çalışmaları ilçemizin birçok noktasında devam ediyor.
İlçemizin estetiği açısından bütün parklar, caddeler, sokaklar, refüjler güzel bir görünüme kavuşacak. Bu yıl 15 bin adet ağaç dikimi gerçekleştireceğiz. Andırın merkezi ölçeğinde çok ciddi bir rakam, Mart ayına kadar ağaç dikim çalışmalarımız devam edecek. Ağaçlandırma çalışmasının yanı sıra peyzaj çalışmaları kapsamında daha önce de ağaçlandırma çalışmaları yapılan ilçe giriş, çıkışları, birçok cadde ve orta refüjlere ekilen çiçeklerle estetik bir görünüm sağlama çalışmaları da devam ediyor. ” Diyerek bugünden geleceğe miras daha yeşil bir Andırın amaçladıklarını belirtti.