ANDIRIN BELEDİYESİNDEN DÖRT BİN KİŞİYE AŞURE İKRAMI

İslam inancında hicri takvime göre her yıl Muharrem ayının onuncu günü Aşure haftası olarak anılan aşure gününde Andırın Belediyemiz tarafından gelenekselleştirilen aşure ikramı yapıldı.
Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Âşure Gününün de diğer günler içinde daha anlamlı ve bereketli bir konumu bulunduğunu belirten Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, “Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının hakim olduğu, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, daha da güçlendiği, sosyal dayanışmanın arttığı, fert ve toplum hayatımızda özel bir yere sahip Aşure gününü kutluyorum.
Biz de bu manada Aşure ikramımızı gerçekleştirdik. Bu mübarek ayın ilçemize, Ülkemize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Baki Tezcan, Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Aşure dağıtımına bizzat katılarak vatandaşlara kazanlardan aşure ikramında bulundu.
Cuma namazının ardından İlçe Merkezindeki tüm camilerde, yaklaşık 4 bin kişiye aşure dağıtıldı.