Başkan Tezcan İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programına Katıldı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’nci yılı ve Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 81’nci yıldönümü Etkinliğinde duygulu anlar yaşandı.
Şehit Tacettin Çeribaş Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy ve Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı.
Programa Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Andırın İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, İlçe Emniyet Amiri Emre Beşik, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tarih Öğretmeni Rüveyda Er, Milletlerin hayatında, geleceklerine yön veren önemli olaylar ve abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmesi, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekli.” dedi.
Torun –Kastal Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mesut Tekin tarafından, 10 Okul Öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan ” Andırın İstiklal Marşı’nı Okuyor” klibinin gösteriminin ardından Edebiyat Öğretmeni Mehmet Çukadar yönetiminde hazırlanan oratoryo sunumu yapıldı.
Program sonunda günle ilgili düzenlenen liseler arası kompozisyon dalında derece alan öğrencilerin ödülleri Kaymakam Haluk Koç, Belediye Başkanı Baki Tezcan ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan tarafından verildi.
Programın son bölümünde öğrencilerin İstiklal Marşının kabulü ile ilgili öğrenciler tarafından hazırlanan “Dünden Bugüne İstiklalimiz” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.