BAŞKAN TEZCAN YENİ KİMLİK KARTI İÇİN MÜRACATTA BULUNDU

Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında yeni kimlik kartı için müracaatta bulundu.
Müracaatını Andırın İlçe Nüfus Müdürlüğüne yapan Başkan Tezcan, İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Ateş’ten yeni kimlik kartları ve başvuru sürecinde yapılan işlemler hakkında bilgi aldı.
İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Ateş Başkan Tezcan’a uluslararası standartlarda, kişiye ait biyometrik fotoğraf, parmak izi, damar haritası ve el ayası gibi özellikleri barındıran kartların, en az 10 yıl dayanıklılığı bulunduğu ve 10 yılda bir değiştirilebilineceği bilgilerini aktardı.
Nüfus müdürlüğünde görevli memurların işlemleri tamamlamasının ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Tezcan; kişisel bilgileri içeren, taşıması, kullanımı kolay ve yüksek güvenlikli olarak tasarlanan çipli yeni kimliklerin hayata geçirilen önemli bir hizmet olduğunu söyledi.
İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Ateş ise; Yeni kimlik kartlarına başvurularda yaşanan yoğunluk nedeniyle; İçişleri Bakanlığınca ilçe nüfus müdürlüklerinde mesai saatleri yeniden düzenlendiğini ve yoğunluk azalıncaya kadar hafta içi saat 19.00’a kadar uzatılmış, cumartesi ve pazar günleri de 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verilmeye başlandığını belirtti.
Yeni kimlik kartı değişiminde vatandaşlardan; nüfus cüzdanı veya tanıtıcı resmi kimlik belgesi ile son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istendiğini söyledi.