" /> Andirin Belediyesi – BELEDİYE BAŞKANI BAKİ TEZCAN’IN “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ İLE İLGİLİ MESAJI”

BAŞKAN TEZCAN’DAN ANDIRIN HALKINA TEŞEKKÜR

Başkan Tezcan  mesajında; “15 Temmuz; Demokratik hukuk devleti olan ülkemizin istikrarını, birliğini, beraberliğini ve huzurunu hedef alan halkı ve halk iradesine karşı yapılan darbe girişimine kahraman milletimizin her ferdinin canları pahasına karşı koymasıyla engellenmiş bir demokrasi zaferidir”. Dedi.

15 Temmuz;  İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece FETO terör örgütü, “devleti” ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye´yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti diyen Başkan Baki Tezcan  mesajında  şunları söyledi:

“Allah´a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bu yıl birinci senesine girdiğimiz 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ülkemizin Millet iradesinin ayakta kalması uğruna, demokrasi nöbeti tutan onurlu bir mücadele veren aziz milletimizin ve 249 Şehidimizin, 2500 gazimizin mücadele ve gurur günüdür.

15 Temmuz gecesi demokrasiye ve halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan darbe girişiminin ardından tüm vatandaşların, demokrasiyi koruma adına milli birlik, beraberlik ve dayanışmanın en iyi şekilde temsil edildiği demokrasi nöbetlerine ve mitinglerine katılarak hassasiyet gösterdikleri zaferdir.

Özellikle bir yıl geçmesine rağmen, Milletimiz, Bu hassasiyeti bundan sonra bölücü terör örgütü PKK, FETÖ ve DAEŞ e karşı amansız bir mücadele içerisinde olacağını gösterdi. Bir hukuk devleti olan ülkemizin istikrarını, birliğini, dirliğini ve huzurunu hedef alan halkı ve halk idaresine karşı yapılan darbe kalkışmalarını her ferdi ile canları pahasına karşı koymasını bilecek ve her zaman demokrasi zaferine dönüştürecektir. Şu asla unutulmamalıdır ki, millet iradesinin önünde kimse duramaz ve hiçbir kimse de millet iradesini hiçe sayamaz.

Bu vesileyle, Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programımıza katılarak Andırın Hükumet Konağı Önü Demokrasi meydanında 2 gün  tutulan nöbete katılan  tüm  Vatandaşlara ve Andırın’lı  Hemşerilerime şükranlarımı sunuyor, Teşekkür ediyorum.