" /> Andirin Belediyesi – BTC ‘nin Girişimcilere Desteği Sürüyor

BTC ‘nin Girişimcilere Desteği Sürüyor

Andırın’da   Atatürk Üniversitesi , Andırın Belediyesi ve BTC işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için sertifika töreni düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi tarafından yürütülen ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) şirketi tarafından desteklenen “Geleceğe Doğru Bakmak Projesi” kapsamında,  27-30 Mart 2017 tarihleri arasında   KOSGEB ve Andırın Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan  20’si  kadın toplam 29 kursiyer sertifikalarını Andırın’da  düzenlenen tören ile aldı. Sertifika törenine  Andırın Kaymakamı  Haluk Koç, Andırın  Belediye Başkanı Baki Tezcan, Andırın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu, BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan, BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya ,Botaş İnternational Temsilcileri Muharrem Bayazıt , Mustafa Demir, Köy Muhtarları ile bazı kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Andırın Kaymakamı Haluk Koç  törende yaptığı konuşmada “Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerin bir ülkenin kalkınmasında önemli rol oynadığını  belirterek başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin  devamının getirilmesi noktasında gerekli desteğin sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı”.

BTC Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan ise “İnsana ve çevreye saygılı,  topluma karşı sosyal sorumluluklarını eksiksiz yerine getiren bir kuruluş olan BTC Şirketinin, inşaat çalışmalarının başladığı 2003 yılından beri, boru hattı boyunca yüzlerce projeye finansal ve teknik destek verdiğini ve bu sayede, boru hattında yer alan yerleşimlerde toplumsal ve ekonomik kalkınmayı teşvik ettiklerini belirtti.”

Ercan bütün gayretlerinin iyi bir komşu olma çabası olduğunun altını çizerek komşu olmanın en etkin yollarını araştırmaya devam ettiklerini vurguladı.

BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem KAYA ise törende yaptığı konuşmadaAtatürk Üniversitesi ve BTC işbirliği ile yürütülen proje sayesinde  10 ilde BTC Ham Petrol Boru hattı güzergahında yer alan yerleşim birimlerinde sürdürülebilir kalkınmaya yönelik projeler uyguladıklarını” ifade etti. Proje Koordinatörü Kaya “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programını başarı ile tamamlayan girişimcilere kendi iş yerlerini kurmaları için hem teknik hem de maddi destek vereceğiz.Bu kursun düzenlenmesinde  desteklerini esirgemeyen  Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Nihat Karademir’ e teşekkürlerimi sunarım .” şeklinde konuşmasını tamamladı.