İmam Hatip Liseleri Andırın’da yarıştı

Belediye Başkanımız Sayın Baki Tezcan, Kahramanmaraş genelinde eğitim gören  İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen hutbe okuma yarışmasına katıldı.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen il geneli İmam Hatip Liseleri “Genç Hatipler Minberde” hutbe okuma yarışması Andırın Merkez Camisinde yapıldı.

Seçici Kurul Üyeliklerini Andırın Müftüsü Tayyip Koçer, Öğretmen Hasan Uçar, Ekrem Öksüz, Şaban Güven ve İmam Hatip Yüksel Harmanda’nın yaptığı yarışmada minbere çıkan genç hatipler birinci gelmek için hutbe okudu.

İl genelinde 8 imam hatip lisesinin katıldığı yarışmada, Onikişubat Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencisi Hilmi Sever birinci, Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Akbayır ikinci ve Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Güneş üçüncü oldu.

İlçe Müftüsü Tayyip Koçer, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, hepiniz gönüllerin birincisisiniz. Gerçekten hepiniz çok güzel hutbe okuyorsunuz, fakat ilimde durmak yok, daha ilerilere taşımak vardır, hepinizi tebrik ediyor, hayatınız boyunca da başarılar diliyorum dedi.

Yarışmada tüm öğrencilere Kuranı Kerim ve çeşitli hediyeler verilirken, dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi. Ayrıca Andırın Andolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından yarışmacılara ve misafirlere, kış ayının vazgeçimezi olan tirşik çorbası hediye edildi.

Programa Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Ak Parti Andırın İlçe Başkanı Şaban Avcı, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimleri Şube Müdürü Ali Karaköse, Şube Müdürü Ali Tiyek, ve ilgililer katıldı.

Haber: Mansur ÖKSÜZ