KAYMAKAM KOÇ’TAN BAŞKAN TEZCAN’A PLAKET BTC ŞİRKETİ VE BIL ANDIRIN’DA ÖRNEK SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYOR

Atatürk Üniversitesi tarafından uygulanan ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen “Geleceğe Doğru Bakmak-BTC Boru Hattı Boyunca Sürdürülebilir Kalkınma Projesi” kapsamında Andırın İlçesinde sürdürülebilir kalkınmaya yönelik projeler uygulanıyor. Projelerin tanıtımı ve Torun Kastal İlkokulu Prefabrik Yemekhanesinin açılışı için 16 Kasım 2017 Perşembe günü Torun Kastal ilkokulunda bir tören düzenlendi.
Törende bir konuşma yapan Andırın Kaymakamı Haluk KOÇ konuşmasında “BTC ve BIL’in işbirliği ile yürütülen projelerin ilçenin sosyo-ekonomik kalkınmasına önemli katkıda bulunduğunu, 17 okulda yaşanan ısınma probleminin jeneratörler sayesinde ortadan kaldırıldığını ve böylece eğitim öğretimin sekteye uğramadan devam edeceğini ifade etti. Gayretlerini eksik etmediklerinden ötürü BTC ve BOTAŞ International Şirketlerine teşekkür ederek mevcut çalışmaların devam ettirilmesinin öneminin altını çizdi.
BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem KAYA törende yaptığı konuşmada Torun Kastal İlkokuluna 110 öğrencinin yararlanacağı prefabrik bir yemekhane yapıldığını ve böylece çocukların hijyenik ortamda öğle yemeği yemelerine imkan sağlandığını söyledi. Buna ilave olarak, Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 17 ilköğretim okuluna BOTAŞ International (BIL) ile birlikte 17 jeneratör alınarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamasının engellendiğini ifade etti. Andırın’da işletme geliştirme konusunda da faaliyet yürüttüklerini belirten KAYA şu ana kadar 29 girişimciye iş planı hazırlanması konusunda destek verdiklerini ve kırsal kalkınmayı da çok çeşitli projelerle desteklediklerini belirtti.
BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna ERCAN ise yaptığı konuşmada “BTC olarak 10 ilde ve 330 köyde, Andırın’da uygulanan projelere benzer projeler yürüttüklerini, özellikle çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik programlara ağırlık verdiklerini ve sosyal sorumluluk kavramının içini dolduracak uygulamalara imza attıklarını vurguladı. İşbirliği için BTC Boru Hattının İşletmecisi BIL’e, destekleri için Andırın kaymakamlığına ve diğer paydaşlara teşekkürlerini sundu.” Jeneratör projesi sayesinde Andırın’daki okulların kışa hazır olduklarını belirten ERCAN yemekhanenin devreye alınmasıyla öğrencilerin sağlıklı bir ortamda yemek yiyeceklerinden duyduğu memnuniyeti de ifade etti.
KAYMAKAM KOÇ’TAN BAŞKAN TEZCAN’A PLAKET
Törende bir konuşma yapan BIL Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Selim KILIÇ eğitim hamlesinin bir ülkenin geleceği olduğunu belirterek bu hamlenin bir parçası olmak konusunda gayret gösterdiklerini ifade etti. KILIÇ hayata geçirilen bu projelerde emeği geçenlere de teşekkürlerini sundu.
Tören sonunda Andırın Kaymakamı Haluk KOÇ tarafından projeleri destekleyen Kuruşların temsilcileri ve Andırın Belediye Başkanı Baki TEZCAN’ a teşekkür plaketi verildi.
Törene Andırın Kaymakamı Haluk KOÇ, Belediye Başkanı Baki TEZCAN, BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna ERCAN, BOTAŞ International (BIL) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Selim KILIÇ, BIL Kamu ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih ŞAHİN, Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KAYA, BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem KAYA, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ile velileri katıldı.