MESİRE ALANI VE 2. KÖPRÜ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Belediyemiz tarafından Yeni Mahalle Mağrabaşı mevkii çıkışına yapılan ve büyük bir kısmı tamamlaman mesire alanı ve 2. Asma köprü inşaatında sona doğru yaklaşılıyor.

Andırın Belediye Başkanımız Baki TEZCAN yaptığı açıklamada, yaklaşık 200 bin metrekarelik C Tipi Mesire alanı ilçemize kazandırılmıştır dedi.

Pınarbaşı Mahallesi, Yeni Mahalle ile Yüksek Okul, Kesik ve Kurucaova, Tufanpaşa Mahallesri arasında bulunan ve Orman Bakanlığından, önce 100 bin m2’lik, daha sonra yapılan ilavelerle de yaklaşık 200 bin m2 lik Ormanlık Alan, C Tipi Mesire Alanı olarak İlçemize Kazandırılmıştır Bu Mesire Alanını İlçemize Kazandırılmasında Emeği Geçen Orman Bakanımıza, Milletvekillerimize, Orman Bölge ve İlçe Müdürlüğümüze Teşekkür ediyorum.
Yayla turizmine, Doğa turizmine ve Tarih Turizmine elverişli olan Andırın ilçemiz aynı zamanda Çukurovayı İç Anadolu’ya, Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan İpek yolu üzerinde bulunması nedeni ile de bu güzergah üzerinde bulunan binlerce yıllık onlarca Kaleye ev sahipliği yapmaktadır.
Yayla Kenti ve Kaleler Şehri olan Andırın ilçemiz; Bitki Örtüsü, İklim, Aldığı Yağış ve Coğrafi Yapı olarak Karadeniz Bölgesine benzemektedir. Bu nedenle biz İlçemizi bölgenin Karadeniz’i olarak tanımlıyoruz ve doğa harikası yeşil ilçemizi ilgi alanı ve cazibe merkezi yapabilmek için tüm çabamızı harcıyoruz.
Andırın Belediyesi olarak ; Kaleler Şehri olmamızı da hesaba katarak Mesire Alanının en yüksek ve uygun noktasına Şehir Manzaralı Bir Kale, Mesire alanını İkiye Bölen Ordu-Osmaniye Karayolunun Üzerine; yaklaşık 100 metre yükseklikte, 360 Metre uzunluğunda Birçok yerden Görünebilen, Yaya ve Araç da geçebilecek kapasitede tamamen Belediye imkanları ile bir Asma Köprü inşa ediyoruz ve Köprü inşaatında sona yaklaşmış bulunuyoruz.
Ayrıca Mesire Alanımıza Rüzgar Değirmeni, Kamelyalar, Çay Bahçesi, Spor Aletleri, Zipline (Tek Kişilik Halatlı Hava Yolu), Bisiklet Yolu, Doğa Yürüyüş alanları ve buna benzer çalışmalar yaparak, Burayı bölgenin en Yeşil, En Manzaralı, En Cazip Mesire Alanı yapmayı planlıyoruz dedi.

Çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığı mesire alanı ve asma köprü yapımında çalışmalar tüm hızıyla sürerken, önümüzdeki günlerde asma köprünün tamamlanması bekleniyor.
Hayırlı uğurlu olması dilekleri ile kurban kesilmesinin ardından Başkan Tezcan, köprü halatlarının çekildiğini belirterek taban döşeme işlerine başlanacağını belirtti.