15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında anma etkinliği düzenlendi.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde demokrasi destanı yazan Türk Milleti, 15 Temmuz 2018 Pazar günü aynı kararlılık ve iradesiyle vatanına sahip çıkacağını tüm dünyaya gösterdi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı Baki Tezcan, Cumhuriyet Savcıları Emrah Keleş
Fatih Aslan, Hakim Mustafa Kaplan, İlçe Garnizon Komutanı Teğmen Onur Kaymak, kurum amir ve müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile STK’lar ile binlerce vatandaş katıldı.
Etkinlik Asri mezarlıkta İlçe Müftüsü İbrahim Donuk’un yaptığı dua sonrası oluşturulan kortej yürüyüşünün Hükümet Konağı Meydanına ulaşmasının akabinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.
Vatandaşlar akşam saatlerinde demokrasi nöbeti tutmak için Hükümet Konağı meydanında oluşturulan Demokrasi ve Milli Birlik Günü alanına akın etti.
Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan ve Kaymakam Haluk Koç’un konuşmasının ardından Müftü İbrahim Donuk ve din görevlileri tarafından Kur’an tilaveti yapıldı.
Dev ekranda yayımlanan video slayt gösterisi, Kuran Kursu öğrencilerinin ilahi dinletisi ile vatandaşlar tarafından okunan şiirler etkinliğe katılanların beğenisini topladı. Birçok vatandaşın duygu yoğunluğu yaşayarak gözyaşlarına hâkim olamadıkları etkinlik, Andırın Belediyesi tarafından yapılan çeşitli ikramlar sonrası İlçe merkezindeki camilerde aynı anda saat 00.13’de sala okunduktan sonra anma etkinliği sona erdi.