" /> Andirin Belediyesi – Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan Regaip Kandili münasebetiyle mesaj yayımladı

Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan Regaip Kandili münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Tezcan mesajında , Regaip’in rağbet edilen, çok kıymet verilen, ihsan ve bağışlanma anlamına geldiğini hatırlatarak, “Regaip Kandiliyle başlayan üç aylar iklimi, müminler için adeta manevi hasat mevsimidir” dedi.

Kandillerin İslam Alemi için büyük önem arz ettiğini kaydeden Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Regaip Kandilini büyük bir manevi coşku içerisinde karşıladıklarını ve bu tip günlerde kalplerin yumuşayıp, insanların biraz daha mana alemine yöneldiğini söyledi.

Tezcan, mesajında “Regaip Kandili, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını da kapsayan mübarek üç ayların başlangıcıdır. Bu dönemlerde toplumumuzdaki şefkat, merhamet, yardımlaşma duyguları en üst noktaya ulaşır. Barış ve huzurun sağlanabilmesi için bu günlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Üç aylar olarak adlandırdığımız mübarek aylardan, Recep Ayı’nın ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili de, bugünlerden birisidir. Bu nedenle, bu kandil günleri, bizlere Allah(c.c) ile olan bağımızı yeniden gözden geçirme ve bu manevi iklimden yararlanmak için büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu vesileyle, Andırın’lı hemşerilerimizin ve tüm İslam Âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.