" /> Andirin Belediyesi – ANDIRIN’DA TRAFİK BİLİNCİ EĞİTİMİ BAŞLADI

ANDIRIN’DA TRAFİK BİLİNCİ EĞİTİMİ BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu(TÜSEKON) arasında imzalanan protokol kapsamında ülkemizdeki tüm Okul Öncesi ve İlkokul öğrencilerini kapsayan “Trafik Bilinci Kazandırılması Eğitimi” çalışmaları Andırın Cumhuriyet İlkokulu Müdürlüğünde düzenlenen törenle başladı.

Cumhuriyet İlkokulundaki programa Andırın Kaymakamı Sayın Haluk KOÇ, Belediye Başkanı Baki TEZCAN, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KAYA, İlçe Jandarma Komutanı Onur KEYSAN, İlçe Emniyet Müdürü Emre BEŞİK, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan ABACI’nın imzalanan protokol hakkında yaptığı sunumla başladı. İnsanların her yaşta yaya, yolcu veya şoför olarak trafiğin bir parçası olduğunu ve trafik kurallarını bilmenin daha da önemlisi kurallara uymanın önemini vurguladı. Protokol kapsamında ilçemizdeki bütün okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin bu eğitimden geçirileceğini belirten Kenan ABACI, katılımcılara teşekkür ederek faaliyetin öğrencilere ve ilçemize yararlı olmasını diledi.

Andırın Kaymakamı Haluk KOÇ öğrencilerle trafik konusunda sohbet ettikten sonra yaptığı konuşmada, trafikte en önemli olayın karşıdakine saygı olduğunu, bizlerin yaya, yolcu ve şoför olarak karşımızdakilere saygı ile hareket ettiğimizde, kurallara uyduğumuz da kazaların en aza indirileceğini, kuralların bilinmesinden ziyade davranış haline getirilmesi gerektiğini vurguladı. Son dönemde sürücü kurslarında Trafik Adabı derslerine yer verilerek bu konuya dikkat çekilmeye çalışıldığını belirterek bu projenin çok yararlı olacağına inandığını ve ülkemiz için önemli bir probleme dikkat çekildiğini söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra eğitimci Hüseyin TEZCAN tarafından öğrencilere trafik bilinci eğitimi verilerek program sona erdirildi.