Çanakkale’nin Maraşlı Şehitleri Konferansına Büyük İlgi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Andırın Belediyesi işbirliği ile düzenlediği ve Tarihçi Yazar Mehmet Işık’ın konuşmacı olduğu, “Çanakkale’nin Maraşlı Şehitleri” konulu konferans büyük ilgi gördü.
Andırın Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Toplantı Salonunda düzenlenen konferans Çanakkale ve tüm Şehitlerin manevi huzurunda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı, Emekli İmam İbrahim Doğan tarafından tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Çanakkalenin Maraşlı Şehitleri içerikli video gösteriminin ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Tarihçi-Yazar Mehmet Işık, “Haçlılar, 1915 yılında nüfusu sadece 8.5 milyon olan Osmanlıyı yok edemediler, şimdi 80 milyonluk Türkiye’yi mi yok edecekler” dedi.
Büyük bir ilgi gören programın sonunda Belediye Başkanı Baki Tezcan, Tarihçi Yazar Mehmet Işık, çiçek takdim ederek vermiş olduğu konferans için teşekkür etti. Başkan Tezcan yaptığı teşekkür konuşmasında “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle Birlikte Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü nedeniyle düzenlemiş olduğumuz konferansımıza hepiniz hoş geldiniz diyerek salonda bulunanlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Son yıllarda yaşanan terör olaylarına değinen Tezcan “Biz Haçlı Seferlerinin Çanakkale Zaferiyle bitti zannediyorduk ama yaşadığımız olaylar gösteriyor ki henüz bitmemiş. 15 Temmuzda anladık ki Haçlı Seferleri bitmemiş. Bu duygular içinde Yazar Mehmet Işık hocamıza teşekkür ediyor, tüm Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.
Konferansa Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Andırın İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, İlçe Emniyet Amiri Emre Beşik, daire amirleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.